به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، آیا در استان گلستان تلاشی در این زمینه صورت پذیرفته؟ استان گلستان به لحاظ آب هوای معتدل مدیترانهای و در برخی مناطق آن معتدل کوهستانی و خاک حاصلخیزی که دارد داری شرایط ویژهای است که میتوان با شناخت مناطق ناشناخته و مستعد محصولات کشاورزی و تلاش برای مرغوبیت محصول به قطب کشاورزی کشور تبدیل شد چرا منتظر آن هستیم که به قطب صنعتی تبدیل شویم؟ و بهترین خاکهای حاصلخیز را نادیده بگیریم تا صنعتی شویم صنایع تبدیلی و مرکز تحقیقاتی میتواند بزرگترین پله صعود و دو قطب توسعه استان باشد.
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی مینودشت امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان گفت: شهرستان مینودشت به علت آب و هوای مطلوب و خاک حاصلخیزی که دارد میتوان از آن به عنوان قطب باغبانی استان نام برد زیرا در این شهرستان مناطق دشت و کوهستانی وجود دارد و هر نوع از محصولات باغبانی و کشاورزی که کاشته شود باردهی خوبی خواهد داشت اما این نیازمند داشتن مرکز تحقیقات مناسب در نزدیکی این شهرستان است.
عیسی کرامتلو در مورد محصولات باغبانی که تاکنون در این شهرستان کاشته شده و بازده خوبی داشته است، اظهار داشت: در این شهرستان علاوه بر محصولات کشاورزی مثل گندم، جو، برنج، کلزا، و ... که در سطح بسیار وسیعی کشت میشود و مرغوبیت خاصی دارد در مورد محصولات باغبانی نیز حرف اول را در استان میزند.
وی از محصولات باغبانی این شهرستان یاد کرد و افزود: در این شهرستان و روستاهای بالادست آن از زیتون، گردو فندق، گلابی، سیب، توتفرنگی، توت، انجیرآلو، آلبالو، زعفران، شلیل، انگور، خرمالو، انار، عناب، گلمحمدی، گیاهان دارویی مثل بومادران، ثعلب و ... کشت میشود باید گفت هر آنچه که در این خاک کشت شود، باردهی خوبی داشته، اما این نیازمند مرکزی است که تحقیقات را انجام دهند تا کشاورزان محصولی را زیر کشت ببرند که مرغوبیت خوبی داشته باشد.
کرامتلو اذعان داشت: اگر سد خاکی نرم آب چهلچای به اتمام برسد دیگر میتوان با وجود آب مناسب و خاک حاصلخیز بهترین محصولات را تولید کرد اما نبود مرکز تحقیقات در این منطقه این رشد و توسعه را به عقب خواهد انداخت.
مینودشت بیشترین تولید ابریشم را در گلستان دارد
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی مینودشت از ابریشم و مرکز تحقیقات که در شهریور ماه افتتاح شد، گفت: این شهرستان بیشترین تولید ابریشم را در استان دارد با افتتاح مرکز تحقیقات در دل نوغانداران روزنه امیدی زده شد اما هنوز عملا کاری صورت نپذیرفته، زیتون این شهرستان خیلی مرغوبیت دارد خود کشاورزان و کارشناسان در این چند سال با آزمون و خطا به تجربیاتی رسیدهاند اما اگر مرکز تحقیقات و صنایع تبدیلی مناسب وجود داشت میتوان ابریشم و زیتون این شهرستان را به کشورهای همسایه هم صادر کرد.
کرامتلو اذعان داشت: در سال 1382 که سیل بیشترین خسارت را هم از نظر جانی و هم کشاورزی در این مناطق ایجاد کرد کارشناسان و گروه تحقیقات کشوری و شرکت مهندسان جامعه ایران با مطالعاتی که انجام دادند، تصمیم بر آن شد تا جهاد کشاورزی چهار محصول توت، گردو، فندق و زیتون را در طرح حمایتی خود قرار دهد تا در مناطق بالادست کوهستانی و ارتفاعات کشت شود، در زمینه زیتون و توت موفقیتهای خوبی به دست آمده خوشبختانه گردو و فندق کشت شده، در این سالها هم به بار نشسته و کشاورزان در سال گذشته محصول خوبی برداشت کردهاند، با توجه به اینکه در این منطقه گردو قدمت 100 ساله دارد میتوان با شناسایی مرغوبترین نوع گردو در مناطق کوهستانی این شهرستان بهترین نوع گردو و یا فندق تولید کرد.
میتوان از گلستان به عنوان گنجینه ایران یاد کرد در جایجای این استان مناطق ناشناخته شده وجود دارد که نیازمند یاری و همت مسئولان و دلسوزان این استان است، رشد و توسعه در کشاورزی کمتر از رشد صنعتی نیست با شناخت خاک، این کیمیای و گنجینه گلستان و ایجاد مرکز تحقیقاتی در هر کجای این استان میتوان به رشد توسعه و صنعتی شدن پیش رفت اگر بخواهیم انشاالله ...
==============
گزارش از رقیه بشارتنیا
==============
نظر |